Način pripreme
Japanska jabuka je izuzetno zdravo voće koje međutim ima specifičan ukus koji nije za svakoga. Deca i ja je ne volimo svežu i jedino je konzumiramo pasiranu sa bananom, kivijem i drugim voćem - pravimo smutije.
Uzela sam tvrde japanske jabuke i ogulila sam ih. Tanko sam ih iseckala i poređala na 2 sprata u instant pot (preporučujem da nauljite kokosovim uljem posudu ili prosto da stavite papir za pečenje. Postoji velika verovatnoća da se neprijatno zalepe).
Uključila sam dehydration na 70 stepeni na 15 sati (ovo vreme se koristi kod običnih dehidratora), međutim, ispostavilo se da ovde veoma dobro održava temperaturu u poređenju sa plastičnim običnih dehidratorima.
Kada bi prošlo 7 sati zamenila sam njihova mesta i ostavila sam na još sat vremena.
Kraj: Vreme pripremanja tanko iseckanih japanskih jabuka je 8 sati na 7 stepeni.
Sušena japanska jabuka u Instant Potu je čudesna.