Način pripreme
U posudu kukera se stavlja maslinovo ulje i pritiska se Sauté i regliše tako da je na More ili High.
Kada se maslinovo ulje zagreje, dodaje se šunka prethodno sitno naseckana da se dinsta otprilike 8 minuta dok ne promeni svoju boju.
Kada se šunka proprži, vadi se i ostavlja se sa strane. U istu masnoću se dodaje luk sitno naseckan u šerpu, dodaje se i kravlji maslac i ostavlja se da se proprži na otprilike 3 minute.
Dodaju se i čen belog luka prethodno pasiran. Dodaje se i bujon u luk. Špagete se lome kroz sredinu i stavljaju se u kuker.
Dobro rasporedite špagete kako bi bujon mogao da ih pokrije. Pričvrstite poklopac i pritisnite Keep Warm/Cancel i zatim Manual ili Pressure Cook pod visokim pritiskom na 7 minuta.
Dok se špagete kuvaju, u posudi izmešajte jaja, izrendani parmezan i so. Oslobodite i otvorite poklopac kada su špagete gotove i dobro ih izmešajte. Dodajte tečnu pavlaku i začinite muskatnim oraščićem i mešajte otprilike minutu i sipajte smesu od jaja.
Mešajte špagete Karbonara neprestano otprilike 3 minuta dok smesa od pavlake i jaja ne počne da se zgušnjava.
Dodajte izrendani kačkavalj ili Pekorino i veoma dobro izmešajte dok se istopi u sosu špageta Karbonara u Instant Potu.