Način pripreme
Uključite na program Sauté na instant potu i ugrejte malo biljne masti. Dodajte luk, beli luk i šargarepu. Propržite povrće dok ne omekša, 3-4 minuta.
Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude gotovo, grudvice mesa razbijaje spatulom.
Dodajte isečeni paradajz, teleći bujon, šećer, bosiljak i origano. Začinite solju i biberom po ukusu. Dobro promešajte sastojke.
Zatvorite poklopac na instant potu i podesite na Manual na visokoj. Podesite vreme kuvanja 20 minuta.
Nakon što se kuvanje završi, otvorite sigurnosni ventil i ostavite da para izađe. Pažljivo otvorite poklopac.
Skuvajte špagete u posebnoj šerpi prema uputstvu na pakovanju. Pomešajte sastojke.
Servirajte dok su špagete bolonjeze još tople.
Špagete bolonjeze u instant potu su gotove.