Način pripreme
Prvo dobro operite krompiriće pod mlazom vode, treba da budu dobro oprani, možete da koristite i četku ili žicu.
Nakon toga sečemo krompiriće na četiri, tzv. vedžis tako što u međuvremenu zagrevamo ringlu i u šerpu sipamo vodu.
Dodajemo 1 supenu kašiku soli.
Stavljamo krompiriće na 8 minuta u proključalu vodu.
U međuvremenu zagrevamo air fryer na 180°C.
Pripremamo začine za začinjavanje u posudici i pomešamo so - 1 kašičicu ili manje, u zavisnosti od preferencija, beli luk u prahu - 1 kašičicu, ruzmarin ili čubar - 1 kašičicu, crni biber - 1/2 supene kašike, alevu papriku - 1/2 supene kašike i malo prezli - 1/2 kašičice, po želji može i origano.
Zavisi od vašeg ukusa i mašte.
Dobro ocedimoskuvani krompir i stavljamo u posudu ili duboku posudu u koju dodajemo masnoću - maslinovo ulje i mešamo.
Dodajemo smesu od suvih začina i prezle i ponovo dobro mešamo krompiriće zajedno sa začinima.
Pažljivo izmešamo krompiriće sa začinima i sipamo u air fryer.
Pečeno na 180°C 25-30 minuta dok se ne ispeče hrskava ukusna korica.
Krompir Vedžis moe da budu deo trpeze za Badnje veče, s obziom na to da je krompir postan, a i za svaki drugi praznik ili radni dan.
Ovi krompirići su odlični za predjelo ili garnituru uz Burgere u air fryer-u. U isto vreme uz to su jedna zdrava alternativa prženih krompirića, i odlična mogućnost da oduševite svoje goste.
Krompir vedžis u air fryer-u je veoma ukusan. Ostaćete oduševljeni aromom i njegovom hrskavom koricom.