Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Prženi krompir»Krompir Vedžis u air fryer-u

Krompir Vedžis u air fryer-u

Natalia M.Natalia M.
Početnik
15344
Krompir Vedžis u air fryer-u
Fotografije: Natalia M.
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Ostaćete zadivljeni aromom i hrskavom koricom ovih krompirića Vedžis"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - oko 2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 kašičica, miks sa čubarom
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dobro operite krompiriće pod mlazom vode, treba da budu dobro oprani, možete da koristite i četku ili žicu.

Nakon toga sečemo krompiriće na četiri, tzv. vedžis tako što u međuvremenu zagrevamo ringlu i u šerpu sipamo vodu.

Dodajemo 1 supenu kašiku soli.

Stavljamo krompiriće na 8 minuta u proključalu vodu.

U međuvremenu zagrevamo air fryer na 180°C.

Pripremamo začine za začinjavanje u posudici i pomešamo so - 1 kašičicu ili manje, u zavisnosti od preferencija, beli luk u prahu - 1 kašičicu, ruzmarin ili čubar - 1 kašičicu, crni biber - 1/2 supene kašike, alevu papriku - 1/2 supene kašike i malo prezli - 1/2 kašičice, po želji može i origano.

Zavisi od vašeg ukusa i mašte.

Dobro ocedimoskuvani krompir i stavljamo u posudu ili duboku posudu u koju dodajemo masnoću - maslinovo ulje i mešamo.

Dodajemo smesu od suvih začina i prezle i ponovo dobro mešamo krompiriće zajedno sa začinima.

Pažljivo izmešamo krompiriće sa začinima i sipamo u air fryer.

Pečeno na 180°C 25-30 minuta dok se ne ispeče hrskava ukusna korica.

Krompir Vedžis moe da budu deo trpeze za Badnje veče, s obziom na to da je krompir postan, a i za svaki drugi praznik ili radni dan.

Ovi krompirići su odlični za predjelo ili garnituru uz Burgere u air fryer-u. U isto vreme uz to su jedna zdrava alternativa prženih krompirića, i odlična mogućnost da oduševite svoje goste.

Krompir vedžis u air fryer-u je veoma ukusan. Ostaćete oduševljeni aromom i njegovom hrskavom koricom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: