Način pripreme
Ovaj namaz do pasulja je zdrav umak koji raduje oko i čula! Miks ukusa, vitamina i proteina! Jednostavan recept, pogodan i za početnike u kuhinji!
U posudu moćnog blendera ili nutribuleta sipamo šolju oceđenog belog pasulja iz tegle, šolju skuvanog braon sočiva i 2-3 kašike susamovog tahinija.
Dodajem na sitno isečen peršun, polovinu male cvekle i jedan mali čen belog luka.
Začinjavamo sa 2-3 kašike sveže ceđenog soka od limuna, pola kašičice mlevenog kumina, pola kašičice sušene i mrvljene nane (može i sveža), mlevenim biberom - 2-3 prstohvata i polovinom ravne kašičice fino mlevene himalajske soli - po ukusu.
Dodajemo nekoliko kašika marinade od pasulja (iz tegle) ili malo vode - ne mnogo, već samo toliko da pomogne blenderu da samelje sastojke u finu homogenu konzistenciju.
Za samo pet minuta neverovatan ukusan namaz je gotov!
Proteinski umak, pogodan za specijalne prilike, doručak goste, popodnevne užine i dr!
Za umakanje sa slanim keksom, mazanje preko prepečenog integralnog hleba ili krekera sa semenkama, za umakanje sa arapskim hlebom, štapićima šargarepe ili domaćim čipsom od krompira ili čipsom od kelja!
Čudesnog ukusa!