Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Seoska janija od paradajza sa prazilukom i svinjetinom iz tegle

Seoska janija od paradajza sa prazilukom i svinjetinom iz tegle

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Seoska janija od paradajza sa prazilukom i svinjetinom iz tegle
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Večera će biti servirana na stolu za tren oka, zahvaljujući jednoj tegli svinjskog mesa i jednoj dobroj ideji"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 tegla
  • praziluk - 3 struka
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • aleva paprika - 1 ½ supene kašike
  • paradajz - 600 ml, iz konzerve, isečen
  • šećer - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U malom plehu ugrejemo ulje i dodajem praziluk, isečen na kriške od 1 cm, pržimo oko 3 minuta. Dodajemo brašno i pržimo uz neprestano mešanje još 2 minuta.

Dodajemo paradajz, šećer i alevu papriku i začine, mešamo i kuvamo dok se ne zgusne malo.

Na kraju dodajemo meso iz tegle i ako je potrebno posolimo (imajte u vidu da su paradajz i meso posoljeni pre sterilizacije).

Promešajte i kad provri skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: