Pita sa prazilukom i sirom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
17/01/2018
"Dok je još vruća, premažite je maslacem i uživajte u neverovatno ukusnoj piti koju ste napravili "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 316
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk isecite na kolutiće i pržite ga dok ne omekša sa 2 kašike maslinovog ulja.

U činiji umutite 2 jajeta, dodajte mleko sa praškom za pecivo, polovinu maslinovog ulja, izmrvljeni sir i posipajte čubar.

Sve promešajte i dodajte praziluk. Okruglu tepsiju, prečnika 30 cm, premažite malsacem, pa uzmite jednu koru, poprskajte je sa malo od preostalog maslinovog ulja i rasporedite nadev po njoj.

Uvijte je u rolat i stavite u sredinu tepsije.

Isti postupak ponovite i sa ostalim korama i nadevom, pa ih ređajte oko kore u sredini, tako da sve dobije oblik puža.

Premažite pitu umućenim belancetom i stavite je u zagrejanu rernu da se peče na 170 stepeni oko sat vremena, dok ne uhvati zlatno-braon koricu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar