Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Teletina sa svežim šljivama

Teletina sa svežim šljivama

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Teletina sa svežim šljivama
Fotografije: Anonymous
1 / 3
20/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Omiljena kombinacija teletine i plavih šljiva - probajte je obavezno"

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg
  • maslac - 3 kašike
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 5 komada
  • suve šljive - 700 g
  • so
  • aleva paprika
  • biber u zrnu
  • cimet - 1 štapić
  • šećer - 1/2 kašičica
  • brašno - 1kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operite i osušite. Nasecite ga na porcije, ispržite ga u masnoći i izvadite. U istu masnoću stavite sitno seckani luk i pržite ga do zlatne boje. Dodajte sitno naseckani paradajz i šargarepu.

Meso vratite u šerpu i prelijte sve vrelom vodom da ga pokrije. Ostavite da se kuva na umerenoj vatri dok meso ne omekša.

Šljive operite, uklonite im koštice i dodajte ih u meso. Posolite po ukusu.

Ubacite biber i cimet. Posebno promešajte šećer, brašno i malo soli i sipajte sve u jelo. Ostavite da se krčka na slaboj vatri dok teletina sa svežim šljivama ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: