Teletina sa šljivama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Teletina sa šljivama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Jedinstven ukus, neponovljiv miris - zlatna klasika bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • maslac - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 20 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • cimet
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • šljive - 20 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na komade i prži.

Vadi se i na njegvo mesto se prži luk iseckan sitno i brašno, paradajz pire i aleva paprika.

Meso se ponovo vraća. Sipa se mlaka voda i ostavlja da vri dok ne omekša.

Dodaju se šljive, šećer, cimet i aleva paprika. Jelo vri dok se meso i šljive ne skuvaju potpuno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: