Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kozji sir sa smokvama, medom i pekan orasima

Kozji sir sa smokvama, medom i pekan orasima

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Kozji sir sa smokvama, medom i pekan orasima
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
01/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Ovaj kozji sir sa smokvama i medom je zadovoljstvo za sva čula"

Potrebni sastojci

  • smokve
  • kozji sir
  • orašasti plodovi - pekan orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Na rende Mandolina na tanke kriške isečemo smokve (ako nemate, može i nožem, ali treba da budu veoma tanke).

Ređamo ih na streč foliju, stavljamo sir i uvijamo u rolat. Ostavljamo tako na pet minuta.

Pažljivo skidamo foliju i stavljamo u tanjir. Četkom umačemo u med i premazujemo smokve. Sa strane posipamo istucanim pekan orasima.

Ako želite možete da iseckate smokve na četiri dela i da ih zapečete u rerni. Dok su tople stavljamo komadiće sira po sredini.

Uživajte u ovom kozjem siru sa smokvama, medom i pekan orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: