Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovani kozji sir

Pohovani kozji sir

Svetlana LazarovaSvetlana Lazarova
Početnik
8746
Pohovani kozji sir
Fotografije: Svetlana Lazarova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Jedinstveno meze uz pivo - toliko je ukusno, da vam neće biti dovoljno ni njega, a ni piva"

Potrebni sastojci

  • sir - oko 400 g, domaći, kozji
  • brašno
  • prezle
  • jaja - 3 - 4 komada
  • začini - 1 kašika univerzalnog začina
  • biber
  • beli luk - u prahu
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremite smesu za pohovanje.

Prezlama dodajte kašiku univerzalnog začina, prstohvat bibera, prstohvat belog luka u prahu i aleve paprike. Mešajte dok se potpuno ne sjedini.

Isecite sir na komadiće. Pripremite namirnice za pohovanje (brašno, umućena jaja i vegetu sa začinima), stavite ih u činije i neka budu blizu ringle.

Umočite komadiće sira redom - prvo u brašno, zatim u jaja, vegetu, pa opet u jaja. Pržite na maslacu dok ne dobiju zlatnu boju.

Poslužite sa strukom svežeg peršuna, kvalitetnim vinom ili pivom.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: