Način pripreme
Razdvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca sa šećerom dodajući u etapama dok smesa ne postane vazdušasta.
U smesu od belanaca dodajte žumanca jedno po jedno, uz neprestano mešanje mikserom.
Redom u smesu dodajte ulje, sveže mleko, sok od pomorandže, narendanu koru pomorandže i prethodno pomešane prosejano brašno sa praškom za pecivo, promešajte u ujednačenu smesu.
Namažite kalup za kolač uljem i pospite ga brašnom. Sipajte veći deo smese u kalup, a preostali malo deo, pomešajte sa kakaom i sipajte u sredinu smese od jaja.
Pomoću drvenog ražnnjića kružnim pokretima kroz smesu našarajte lepo naš kolač.
Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač sa pomorandžom 40 minuta, dok ne bude gotov.
Mek, ukusan i neverovatno vazdušast kolač sa pomorandžom i kakaom!