Način pripreme
Isecite grudi na posebna rebra i stavite ih u posudu. Dodajte malo ulja, malo aleve paprike, crni biber, čubar, so i majčinu dušicu. Lepo izmešajte, stavite streč foliju i ostavite u frižideru da se marinira.
Operite sladak krompir i isecite ga na polumesece.
U tepsiju rerne stavite ulje, lepo podmažite.
Izmešajte krompir sa majčinom dušicom, solju, crnim biberom, alevom paprikom, s malo ulja i čubra. Lepo izmešajte i sipajte krompir u tepsiju.
Šargarepe ogulite i isecite na žilijene. Stavite ih u posudu gde ste začinili krompir i izmešajte kako biste pokupili ostale začine. Dodajte ih u krompir.
Pečurke operite i isecite na četvritne. Začinite solju i crnim biberom i dodajte ih u tepsiju.
Luk ogulite i isecite na polumesece koji se dele i rasporedite u tepsiju.
Beli luk podelite na čenove, ali ne gulite ih. Tako stavite u tepsiju.
Kada je sve povrće u tepsiji, izvadite svinjske grudi i poređajte ih na povrće. Sipajte pivo i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni na otprilike sat vremena ili dok svi sastojci ne budu gotovi.
Ispalo je izuzetno ukusno jelo! Neka vam je slatko!