Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Slana torta sa tost hlebom

Slana torta sa tost hlebom

NatalijaNatalija
Šegrt
604512929
Slana torta sa tost hlebom
Fotografije: Natalija
1 / 4
17/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
9
"Idealno predjelo za prazničnu trpezu - slana torta sa tost hlebom"

Potrebni sastojci

  • tost hleb - 1 kg
  • kisela pavlaka - 900 g
  • šunka - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • ajvar - po ukusu
  • majonez - 500 ml
  • pečenica - 300 g
  • trapist - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja dobro skuvati, a potom izrendati. Iseći ivice tost hleba sa svih strana da ostane samo središnji deo. Na tacnu poređati u 3 reda po 3 tost hleba i premazati ih pavlakom. Poređati šunku.

Potom uzimati jedan po jedan hleb, mazati pavlakom i stavljati preko šunke. Gornji deo namazati ajvarom po vašem ukusu. Može blagi, može ljuti, više ili manje, zavisno kako volite. Preko ajvara posuti jaja. T

ost hleb mazati majonezom i stavljati na jaja. Gornji deo takođe premazati majonezom i poređati pečenicu.

Zadnjih 9 hlebova premazati pavlakom i preklopiti pečenicu. Celu slanu tortu premazati pavlakom i posuti trapistom.

Ostaviti slanu torta sa tost hlebom u frižideru da prenoći i sutradan poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: