Način pripreme
Prvo skuvamo krompir dok potpuno ne omekša, nakon toga ga sipamo u jedan veliki pleh i izgnječimo na kašu. Paralelno sa kuvanjem krompira u drugoj šerpi kuvamo i dva bataka dok ne budu potpuno gotova, odvojimo od kostiju, koristimo samo meso, isečeno na sitne komade, ne koristimo kožu.
U izgnječeni krompir dodajemo isečeno pileće meso, dodajemo kisele krastavčiće sitno, pečurke takođe sitno iseckane, vegetu, čubar i maslac, pre toga treba da omekša na sobnoj temperaturi.
Od dobijene smese dobijamo testo, probamo ga i ako nije dovoljno slano dodajemo malo soli. Nakon toga oblikujemo loptu, stavljamo na jedan poslužanik i prstima oblikujemo tortu. Nakon toga ostavljamo da se ohladi, kad se ohladi stavljamo da se stegne u frižideru na jednu noć, pokrivena da se ne suši.
Kad se slana torta stegne, namažemo je odgozgo i sa strane majonezom i posipamo peršunom, sitno iseckanim. Ovo je jedno dobro predjelo za dočekivanje gostiju i za praznike! Prijatno!
Komentari