Slana torta sa piletinom

24/05/2019
"Ovo je ona torta koju možete servirati sa vinom i svi će biti veoma očarani "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 867
  • Pregledi tokom meseca1823
  • Pregledi tokom sedmice53
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo krompir dok potpuno ne omekša, nakon toga ga sipamo u jedan veliki pleh i izgnječimo na kašu. Paralelno sa kuvanjem krompira u drugoj šerpi kuvamo i dva bataka dok ne budu potpuno gotova, odvojimo od kostiju, koristimo samo meso, isečeno na sitne komade, ne koristimo kožu.

U izgnječeni krompir dodajemo isečeno pileće meso, dodajemo kisele krastavčiće sitno, pečurke takođe sitno iseckane, vegetu, čubar i maslac, pre toga treba da omekša na sobnoj temperaturi.

Od dobijene smese dobijamo testo, probamo ga i ako nije dovoljno slano dodajemo malo soli. Nakon toga oblikujemo loptu, stavljamo na jedan poslužanik i prstima oblikujemo tortu. Nakon toga ostavljamo da se ohladi, kad se ohladi stavljamo da se stegne u frižideru na jednu noć, pokrivena da se ne suši.

Kad se slana torta stegne, namažemo je odgozgo i sa strane majonezom i posipamo peršunom, sitno iseckanim. Ovo je jedno dobro predjelo za dočekivanje gostiju i za praznike! Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar