Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pečena svinjetina»Svinjska džigerica sa prazilukom u rerni

Svinjska džigerica sa prazilukom u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Svinjska džigerica sa prazilukom u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Evo je današnja večera, koju ćemo jesti bar uz nekoliko čaša crvenog vina"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 1 kg
  • praziluk - 3 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 300 g, iz konzerve
  • ulje - 200 ml
  • vino - 100 ml, crveno
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
  • brašno - za valjanje
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite svinjsku džigericu na krupne parčiće.

Posolite parčiće i uvaljajte ih u brašno.

Sipajte u posudu za pečenje oko 150 ml ulja i stavite parčiće džigerice u nju.

Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite džigericu na 220 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme u dubokoj posudi zagrejte 50 ml ulja i u njemu izdinstajte na sitno isečen praziluk.

Dodajte na rende narendanu šargarepu i dinstajte oko 5 minuta.

Stavite paradajz i sipajte crveno vino.

Pospite biberom i alevom paprikom, origanom. šećerom i solju po ukusu.

Sipajte oko 150 ml tople vode i dinstajte povrće oko 10 minuta.

Tako dobijenim sosom prelijte parčiće džigerice i kuvajte u rerni još oko 20 minuta na 220 stepeni.

Servirajte gotovu svinjsku džigericu sa prazilukom u rerni i sipajte čašu crvenog vina.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odličan recept
10.08.2022 23:19