Način pripreme
U posudu prosejte brašno i dodajte so, prašak za pecivo, sodu i cimet, promešajte da se dobro sjedine. Odvojeno pomešajte šećer, ulje i sok od pomorandže, dobro promešajte.
Sipajte tečne sastojke u suve, promešajte u ujednačenu smesu. Dodajte narendane šargarepe, orahe istucane na krupnije i suvo grožđe, promešajte dobro.
Spremite kalup za tortu sa dnom koje se skida. Postavite dno papirom za pečenje u zakopčajte kalup.
Namažite papir i zidove posude sa malo ulja i sipajte smesu u nju, zagladite je.
Stavite posudu za pečenje sa božićnim kolačem u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotov, oko 30 minuta.
Izvadite vazdušast kolač iz kalupa i dok je još vruć pospite ga obilno šećerom u prahu.
Vazudšast i jednostavan božićni kolač!