Baunti

ralitsaralitsa
Početnik
81
Baunti2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Zalogaj bauntija i osećaćete se kao na odmoru na Karibima"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 ml
  • kokosovo brašno - 150 g
  • šećer - 200 g
  • maslac - 50 g
  • Za preliv
  • čokolada - 200 g
  • pavlaka - 100 ml
  • maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U teflonski tiganj sipamo pavlaku, šećer i maslac, mešamo dok se šećer ne istopi.

Nakon toga sipamo odjednom kokosovo brašno i promešamo dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi.

Preko aluminijumske folije sipamo smesu, oformimo pravougaonik i sečemo pravougaonike po 7 centimetara. Ostavljamo jedan sat u frižideru.

Bauntije stavljamo na rešetku i prelivamo čokoladnim ganašem koji spremamo tako što zagrevamo pavlaku i dodajemo čokoladu i maslac, mešamo i ostavljamo da se malo zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: