Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeće meso sa spanaćem i lukom

Jagnjeće meso sa spanaćem i lukom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k128
Jagnjeće meso sa spanaćem i lukom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
03/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Jagnjetina sa spanaćem, sjajno za Đurđevdan ili za drugu priliku"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • selen - 1 šaka
  • beli luk - 1 vezica svež
  • luk - 1 vezica svež
  • belo vino - 1 šolja
  • biber
  • aleva paprika
  • so - po ukusu
  • za kanape
  • spanać - 1 kg
  • pečurke - 500 g, šampinjoni
  • maslac - 50 g
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se opere temeljno i seče se kao za salatu. Pečurke se očiste i seku na kriške.

Sastojci se dinstaju na tiganju sa maslacem, začinjeni solju i biberom dok ne ostanu na masnoći.

Zeleni začini - selen, beli luk, luk, se iseku na sitno i dodaju u nadev i dodaje se vino.

Začinjava se solju, biberom i alevom paprikom. Jagnjeće meso se seče na parčiće i skuva se na slaboj vatri, dok ne počne jednostavno da se kida viljuškom.

U veliku posudu se poređa kanape od povrća i preko njega se poređaju parčići mesa. Pokriva se aluminijumskom folijom posuda za pečenje. Pecite jagnjetinu sat vremena.

Nakon toga se sklanja aluminijumska folija i ostavlja se u rerni, dok meso ne dobije prijatnu preplanulost.

Jagnjeće meso sa spanaćem i lukom je gotovo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: