Ovnujsko meso sa lukom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
12/05/2017
"Nemojte štedeti luk, jer za ukusno ovnujsko treba mnogo luka i mnogo meraka. A za naujkusnije rezultate servirajte uz čašu crnog vina "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovnujsko meso - 2 kg
  • luk - 1 kg
  • ulje - 1 kašičica
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 kom. narendanog
  • voda - 1 čaša
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na parčiće i upržiti u malo masnoće.

Nakon toga naliti malo vode i kuvati dok meso ne omekša.

Kada omekša, dodati sitno naseckan luk i upržiti.

Dodati alevu papriku i narendan paradajz, i kuvati na tihoj vatri.

Kada jelo bude gotovo, posoliti i pobiberiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar