Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeće meso sa pečurkama i začinima

Jagnjeće meso sa pečurkama i začinima

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
33132
Jagnjeće meso sa pečurkama i začinima1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
125 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Bez komentara o neverovatnim osobinama ukusa ovog jela, samo kad ga vidite reći ćete VAU! Zar nije tako"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • biber - 15 zrna
  • brašno - 2 kašike
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • majoran - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • selen - 1 struk
  • nana - 3 - 4 listića
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i začini se pomešaju sa malo vode i u dobijenu smesu se uvaljaju porcije mesa. Poređaju se u posudu za pečenje i posipaju se uljem.

Sipaju se dve šolje vode i posuda se pokriva folijom. Meso se peče 2 sata u umereno zagrejanoj rerni, pri čemo su 30 minuta pre nego što se ispeče stavljaju isečene pečurke.

Da bi lepo preplanulo peče se bez folije još 5 minuta.

Odgovarajući garniung je krompir pire, peče ili dinstan pirinač, dinstano povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: