Način pripreme
Za ovaj ekonomični kolač sa sitnom sirom jaja i šećer (ja sam stavila šolju belog šećera i pola šolja braon šećera) se mute dok se ne dobije homogena smesa.
U njih se dodaje sitan sir sa vanilama.
Promešajte dobro drvenom varjačom i dodajte ulje.
Na kraju se u procijama dodaje brašno, pomešano sa pšeničnim grizom i praškom za pecivo. Dobro promešajte. Postavite papir za pečenje u posudu za pečenje sa dnom koke se skida (24 cm prečnik).
Namažite maslacem njene zidove i sipajte smesu.
Ako nemate prsten, možete da koristite i kalup za kolač.
Pecite kolač od limuna na 180 stepeni u perethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica ne bude suva.
Nakon pečenja kolača sa grizom, namažite ga odozgo maslacem i ostavite ga da se ohladi na rešetki.
Nakon što je ohlađen pospite kolač sa grizom, sitnim sirom i koricama limuna šećerom u prahu.