Način pripreme
Zamesite homogeno testo od brašna, maslaca, 150 g šećera i jednog žumanceta. Pokrijte ga folijom i stavite na pola sata u frižider.
Izgnječite sitan sir tako da ne bude u krupnim grudvama. Promešajte ga postepeno sa pavlakom, žumancima, celim jajetom, narendanom korom limuna, vanilom, prstohvatom soli i šećerom i dodajte 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna. Umutite sve u glatku smesu.
Izvadite testo, razvijte ga u tanku koru i stavite u podmazanu i nabrašnjenu posudu za pečenje. Stavite da se zapeče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta.
Izvadite i sipajte nadev od limuna. Stavite kolač od limuna sa sitnim sirom da se peče još 20 minuta. Smanjite rernu i pecite još oko 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Za to vreme stavite 150-200 ml soka od limuna da se zagreje u rastvorite 1-2 kašike slatka od kajsije ili pomorandže u njemu.
Dodajte i 2 kesice prethodno u vodi natopljenog želatina i mešajte dok se ne rastvori. Prelijte kolač od limuna želatinasto-voćnom smesom i stavite odmah na hladno da se stegne.