Način pripreme
Za ove ukusne roščiće svinjsku mast i jaja treba da ostavite na sobnoj temperaturi.
Zagrejte vodu i u njoj istopite kvasac i šećer.
U posudu prosejte brašno i dodajte u njega so. Izmešajte i napravite udubljenje.
U brašno dodajte smesu sa kvascem, uljem i 1 jajetom. Počnite da mešate kašikom uzimajući po malo i od brašna. Čim se oblikuje meko testo dodajte kašiku po kašiku meke masti.
Nakon toga domesite testo rukom na nabrašnjenoj površini.
Stavite testo u posudu, pokrijte ga streč folijom i ostavite da naraste na otprilike sat vremena.
Napravite nadev tako što izmrvite sir i dodate u njega 1 belance. Žumance jajeta odvojte za premazivanje roščića.
Gotovo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova.
Svaki od njih razvijte u tanku elipsu. U jedan kraj stavite 1 supenu kašiku nadeva i uvijte u roščić.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte roščiće sa sirom. Pokrijte ih streč folijom i ostavite da ponovo narastu na barem 30 minuta.
Nakon toga pomešajte 1 žumance sa malo svežeg mleka i pažljivo premažite roščće od spelte silikonskom četkicom. Pecivo od spelte po želji pospite semenkama.
Stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni na otprilike 15 minuta.