Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto od spelte i pečuraka

Rižoto od spelte i pečuraka

Rižoto od spelte i pečuraka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"I Italijani mogu naučiti nešto od nas - na primer, kako se pravi rižoto bez pirinča"

Potrebni sastojci

  • spelta - 1 šolja
  • pečurke - 1 teglica, marinirane
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • maslac - 4 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • belo vino - 50 ml
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Speltu operite i potopite je u vodu oko 30 minuta.

U dubokom tiganju zagrejte maslac i ulje. Dodajte sitno iseckan luk i šargarepu. Dinstajte dok ne omekšaju, pa zatim dodajte oceđenu speltu.

Sipajte belo vino i isipajte marinirane pečruke, zajedno sa marinadom. Dodajte 1 i 1/2 šolju vode.

Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, a povremeno ga promešajte.

Neka se sve kuva dok spelta ne omekša.

Ako je potrebno, dodajte još vode.

Posolite i pobiberite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: