Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice od lisnatog testa i jabuka

Kiflice od lisnatog testa i jabuka

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Kiflice od lisnatog testa i jabuka
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Odlične kiflice od jabuka koje možete da uzmete i za usput, zato što znamo da vam neće biti dovoljno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 175 g, ohlađeno
  • kravlji maslac - 80 g
  • sprajt - 250 ml
  • jabuke - 1 komad
  • šećer - 1/2 šolje
  • vanila - 1 pakovanje (2 g)
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Rasprostrite ohlađeno lisnato testo na nabrašnjenoj radnoj površini.

Pažljivo ga razvijte, isecite ga na dve dugačke trake, a nakon toga i na trouglove oštrim nožem.

Ogulite jabuku i isecite je na tanke kriškice.

Stavite komadiće nje u široki deo svakog trougla.

Uvijte testo i oblikujte ga kao kiflicu.

Poređajte sve kiflice od lisnatog testa u blago nauljenu tepsiju.

Pomešajte maslac zajedno sa šećerom, cimetom, vanilom i sprajtom.

Zalijte ih ovom smesom i stavite ih da se peku na 200 °C dok ne postanu zlatkaste.

Kiflice od lisnatog testa i jabuka su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: