Način pripreme
Vruć skuvani krompir izmiksamo u pire sa čistim maslacem i izmrvljenim sirom + senfom i crnim biberom + belim lukom u granulama.
Ako ne volite soja sos ili univerzalni sos, posolite solju po ukusu.
Ako vam se pire učini mnogo gust, stavite po želji vruće sveže mleko otprilike 70 ml.
Ostavite pire da se stegne tako što se u potpunosti ohladi.
Pripremite nadev za ukusni rolat od krompira tako što sitno iseckate slaninu.
Sitno iseckajte skuvano pileće meso.
Jaja isecite na kolutove.
Na krupno rende izrendajte čedar sir.
Na streč foliji blago namazanoj uljem da se pire ne bi lepio raširite ohlađeni pire u pravougaoni oblik.
Površinu zagladite nožem. Namažite majonezom u tanom sloju, svuda ravnomerno rasporedite iseckanu slaninu, komadiće blago pritisnite rukom ka pireu.
Ponovo namažite majonezom. Sledi pileće meso, iskidano i ravnomerno rapsoređeno, blago pritisnite, ponovo majonez.
Odozgo stavite jaja iseckana na kolutove. Počnite pomoću folije pažljivo da uvijate rolat.
Kada ga ponovo uvijete, pomoću folije pažljivo prebacite na tanjir tako što ste već skinuli foliju sa rolata (drmusajte ga pomo'u folije u tanjiru).
Namažite majonezom i dobro zagladite nožem praznični slani rolat.
Svuda pospite izrendnaim čedar sirom lagano pritiskajući rukama ka rolatu.
Rolat od krompira za ordever ukrasite po želji.