Način pripreme
Operemo, oljuštimo i skuvamo krompir, nakon toga pasiramo. U njih dodajemo umućena jaja, deo rendanog kačkavalja, brašno i polovinu prezli. Sve promešamo i posolimo.
Dobijeno testo rasporedimo na pokvašenu krpu na sloj debljine 2 cm i preko stavljamo nadev, prirpemamo na sledeći način: skuvamo jaja, paradajz i luk sitno iseckamo, a pečurke na kriške.
U ugrejanom ulju dinstamo luk i pečurke, nakon toga dodajemo kuvana jaja, isečeni paradajz, so, biber i peršun,
Uz pomoć pomoć krpe uvijamo rolat od krompira tako da se sjedinjeni kraj ostane odozgo.
Umutimo jaje i namažemo rolat, posipamo sa preostalim delom prezli i kačkavaljem, prelivamo sa malo ulja i učvrstimo viljuškom na nekoliko mesta.
Pečemo u umerenoj rerni na 150-180 stepeni dok ne bude gotovo.