Način pripreme
U posudi umutite jaja i šećer u sipkasti krem.
Dodajte jedno ta drugim ulje, sok od pomorandže i mleko, izmešajte.
Dodajte izrendanu koru jedne pomorandže, vanile i prethodno pomešano prosejano brašno sa praškom za pecivo, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Sipajte smesu u podmazani i nabrašnjeni kalup za kolač i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.
Pecite otprilike 40 minuta dok čačkalica ne bude suva ili dok ne bude gotovo.
Izvadite kalup i ostavite da se ohladi na 10 minuta.
Nakon čega izvadite kolač od pomorandže iz njega i okrenite na odgovarajući tanjir, ostavite da se ohladi.
Za to vreme pomešajte u metalnoj posudi sok od pomorandže, šećer i skrob, veoma dobro umutite i stavite na ringlu.
Kuvajte dok sos ne provri i dok se ne zgusti, skinite sa ringle i ostavite na 5 minuta.
Nakon čega kašikom ravnomerno odozgo zalijte aromatični kolač.
Neverovatno uusan i sočan kolač koji miriše na pomorandžu, neverovatno ukusan kolač sa pomorandžom!