Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Neverovatno ukusan punjeni šaran

Neverovatno ukusan punjeni šaran

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Neverovatno ukusan punjeni šaran
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 5
27/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Tražili ste od nas recept za ukusnog punjenog šarana i evo ga! Iako nije Nikoljdan, ovaj recept obavezno sačuvajte"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1, srednje veličine
  • pirinač - 250 g
  • mleveno meso - 200 g
  • luk - 3 - 4 glavica
  • luk - 1 vezica mladog
  • orasi - 70 g
  • suvo grožđe - 70 g
  • pečurke - 200 g
  • dimljeno meso - 250 g
  • šargarepa - 2 kom.
  • paradajz pire - 150 g
  • limun - 1 kom.
  • so
  • peršun
  • majčina dušica
  • biber
  • bosiljak
  • kačkavalj - za rendanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistiti i posoliti. Možete ga namazati gotovim začinom za ribu. Izdinstati sitno iseckan luk, da omekša.

U luk dodati pečurke, šagrarepu (nasečenu na kriške), dimljeno i mleveno meso, paradajz sos i pirinač. Dobro promešati i dodati malo vode, pa ostaviti da pirinač nabubri.

Dodati začine po ukusu, orahe i suvo grožđe (prethodno potopljene u vodu).

Skinuti sa ringle, staviti šarana u odgovarajuću tavu, i napuniti ga nadevom. Preostali nadev staviti u tavu oko šarana.

Limun naseći na kriške i staviti ga preko ribe.

Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Malo pre nego šaran bude gotov, narendati kačkavalj i zapeći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: