Tiramisu sa viskijem

MarianaMariana
Šef kuhinje
261702k53
Tiramisu sa viskijem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
18/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Volimo tiramisu, ne odbijamo ni viski - to je savršen desert za nas"

Potrebni sastojci

  • kakao - 50 g
  • maskarpone - 360 g
  • kafa - 50 g
  • viski - 2 kašike
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • piškote - 220 g
  • šećer u prahu - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaka kafa se skuva, 50 ml kafe prelije sa 340 ml vrele vode i ohladi. Nakon što prokuva, procedimo da bi se uklonio talog. To možemo uraditi uz pomoć cediljke.

Dodajte viski u kafu i promešajte. Ostavite sa strane da se ohladi. Dok se tečnost hladi, stavite maskarpone u duboku posudu. Maskarpone mutimo koliko god možemo. U drugu posudu stavite pavlaku i šećer u prahu i dobro ih umutite mikserom.

Smesa treba da bude gusta. Maskarpone i pavlaku sa šećerom u prahu pomešajte i dobro ih izmešajte špatulom. U pravougaoni pleh poređati red piškota, red krema, red piškota i red krema. Moramo da završimo sa kremom. Kafu sipamo u odgovarajuću posudu.

Svaku piškotu brzo i pažljivo umočite u već ohlađenu kafu da se ne raspadne. Piškote koje sam koristila su obične piškote iz prodavnice. Ređati prvi red piškota.

Zatim uz pomoć kašike ravnomerno nanesite krem i lagano poravnajte. Ponovo umačite piškote jednu po jednu i ređajte. Nanosimo krem. Na kraju pospite kakaom koristeći cediljku.

Tiramisu sa viskijem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: