Način pripreme
Jaka kafa se skuva, 50 ml kafe prelije sa 340 ml vrele vode i ohladi. Nakon što prokuva, procedimo da bi se uklonio talog. To možemo uraditi uz pomoć cediljke.
Dodajte viski u kafu i promešajte. Ostavite sa strane da se ohladi. Dok se tečnost hladi, stavite maskarpone u duboku posudu. Maskarpone mutimo koliko god možemo. U drugu posudu stavite pavlaku i šećer u prahu i dobro ih umutite mikserom.
Smesa treba da bude gusta. Maskarpone i pavlaku sa šećerom u prahu pomešajte i dobro ih izmešajte špatulom. U pravougaoni pleh poređati red piškota, red krema, red piškota i red krema. Moramo da završimo sa kremom. Kafu sipamo u odgovarajuću posudu.
Svaku piškotu brzo i pažljivo umočite u već ohlađenu kafu da se ne raspadne. Piškote koje sam koristila su obične piškote iz prodavnice. Ređati prvi red piškota.
Zatim uz pomoć kašike ravnomerno nanesite krem i lagano poravnajte. Ponovo umačite piškote jednu po jednu i ređajte. Nanosimo krem. Na kraju pospite kakaom koristeći cediljku.
Tiramisu sa viskijem je gotov.