Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa pire krompirom

Kiflice sa pire krompirom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Kiflice sa pire krompirom
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ostaju mekane i narednoh dana, naravno ukoliko neka pretekne"

Potrebni sastojci

  • pire krompir - 300 g
  • mleko - 200 ml
  • brasno - 450 g
  • jaje - 2 kom.
  • ulje - 40 ml
  • kvasac - 1 kesica suvog ili 1 pakovanje svezeg kvasca
  • secer - 1 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • za nadev
  • sir
  • džem
  • krem
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je odličan način da utrošite preostali pire krompir, ali ukoliko želite, možete i da ga skuvate posebno za ove kiflice.

Mleko zagrejati da bude mlako.

Umutiti kvasac u posebnoj posudici sa kašikom šećera, polovinom količine mleka i kasikom brašna. Ostaviti nekoliko minuta dok ne počne da se uvećava količina u posudi.

Umutiti ohlađen pire krompir sa preostalim mlekom, dodati jedno jaje, ulje, so i nadošli kvasac. Kada se smesa ujednači dodavati brašno i umesiti testo. Testo ne treba da bude tvrdo. naprotiv, potrebno je umesiti meko testo. Ostaviti ga na toplom da naraste.

Naraslo testo još jednom umesiti i razvući ga oklagijom, tako da bude debljine oko 1 cm. Razvucite ga onako kako obično razvlacite za kiflice. Možete da ga podelite na loptice koje ćete razvući u oblik kruga i seci na 8 delova, a moze i u obliku pravougaonika, pa seći trouglove.

Filovati svaki trougao i redjati u pleh.

Ostaviti da narastu oko 15 minuta i premazati umućenim jajetom u koje je dodata kašika mleka.

Slane kiflice posuti susamom (ukoliko su filovane džemom ne posipati) i peći oko 20 minuta.

Lepe su i bez fila, samo posute susamom, a ostaju mekane i narednog dana.

Prijatno uz Kiflice sa pire krompirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: