Način pripreme
Umesite testo za kiš Loren sa potrebnim sastojcima i ostavite ga u frižideru, pokriveno folijom. Skuvajte šargarepu.
Posebno zagrejte mleko sa ruzmarinom i majčinom dušicom i pomešajte ih sa kuvanom šargarepom, posolite, pobiberite i izmrvite maslac.
Propržite luk, praziluk i slaninu. Začinite biberom. Sklonite sa vatre i pomešati sa jajetom i pavlakom.
Od testa razvijte oklagijom male kalupe za mafine. Smesu sipajte u ove kalupe i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Propržite pačji magre sa maslacem, belim lukom, ruzmarinom i majčinom dušicom sa obe strane. Ostavljamo na toplom.
Sos pravimo tako što nabrojano povrće propržimo i dodamo paradajz pire. Sipajte crno vino i dodajte ostale sastojke.
Neka se redukuje. Procediti kroz cediljku, dodati ulje i još malo reducirati.
Skuvajte špargle i propržite ih na ulju.
Predstavljamo, kako god želimo, pačji magre sa pire krompirom i mini Kiš Lorenom.