Način pripreme
Umesite testo od brašna, jajeta, soli i maslaca tako što ga drobite rukama da se pretvori u mrve i nakon toga ga dodatno mesite dok ne postane glatko.
Testo stavite u frižider na otprilike 30 minuta.
Za to vreme napravite nadev od jaja i sira kojeg izmrvite i dobro izmešate.
Izvadite ohlađeno testo iz frižider i razdelite ga na loptice veličine odgovarajuće za vaše kalupčiće.
Ja sam koristila kalup za mafine, zbog toga su moji ispali malo veći.
Oblikujte korpice od testa i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni na 10 minuta.
Izvadite korpice i pažljivo u svaku sipajte nadev ne puneći je do vrha.
Pospite svaku korpicu zrncima kima i vratite u rernu.
Slane štapiće pecite dok ne postanu zlatkasti otprilike 20-30 minuta u zavisnosti od njihove veličine. Ako su manji, brže se peku.
Dok su topli tope se u ustima, ali i hladni su mnogo ukusni.
Slani štapići sa kimom iz našeg detinjstva su gotovi.