Način pripreme
U tiganju zagrejemo 45 g kravljeg maslaca. Dodajemo110 g fide i na tihoj vatri propržavamo fidu dok ne postane zlatkasta, često mešajući i pazimo da ne zagori. Prebacujemo u tanjir.
Za krem:
U šerpu sipamo 600 ml svežeg mleka. Dodajemo 65 g brašna, 65 g kukuruznog skroba i 180 g šećera. Dobro izmešamo da nema grudvica. Stavljamo na ringlu na srednju temperaturu i dodajemo još 600 ml mleka. Kuvamo uz neprestano mešanje dok se ne zgusti poslastičarski krem.
Skidamo sa ringel, dodajemo 6 g vanile i mešamo. Dodajemo fidu, 180 g istucanih lešnika i 55 g kokosovog brašna. Dobro izmešamo mlečni krem.
Vodom lepo premazujemo sve strane tepsije (20/23cm) i sipamo krem. Lepo zagladimo i odozgo takođe četkom zapečatimo vodom.
Stavljamo u frižider na 2-3 sata da se krem stegne.
Stavljamo odgovarajući tanjir na tepsiju i okrećemo (desert se lako odlepljuje od vode).
Sečemo na komade i dekorišemo puding desert sa fidom pistaćima, kokosovim brašnom i čime god volite.