Način pripreme
U tiganju istopimo kravlji maslac i dodajemo fidu. Treba da se prži dok ne dobije blagu smeđu boju. Preporučujem da to uradite na umerenoj vatri, da fida ne bi pregorela i uz neprestano mešanje špatulom.
Tako spremljenu fidu ostavljamo da se ohladi.
U maloj šerpi ili kaseroli dobro izmešamo sveže mleko, šećer, puding, belo brašno i vanilu. Stavljamo na ringl i kuvamo krem.
U krem dodajemo prženu fidu i dobro mešamo.
Sipamo u prethodno namočenu malu tepsiju, odozgo posipamo mlevenim pistaćem i ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi. Orijentalni kolač stavljamo u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Turski kolač sa fidom naseckajte na komde i uživajte u njemu!
Turska kuhinjsa je izuzetno bogata ukusnim desertima, zato sledeći put preporučujemo da probate neki naš recept za kadaif ili tursku ravaniju.