Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Meksička supa sa fidom

Meksička supa sa fidom

ZoriZori
Guru
8982905k
Meksička supa sa fidom
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Za meksičku supu sa fidom Sopa de fideo koristimo paradajz iz konzerve, pošto im trenutno nije sezona. Tokom leta savetujem da koristite sveži paradajz."

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike ili maslinovo ulje
  • fida - 150 g
  • paradajz - 500 g, iz konzerve oljušten i isečen na kockcie ili 2 šolje svežeg
  • luk - 1 glavica, sitno iseckan
  • beli luk - 3 čena, iseckan
  • bujon od povrća - 1 l, teleći ili pileći
  • šećer - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • za ukras
  • krutoni - 1 šolja
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • peršun - 1/2 male veze peršuna, sitno iseckan
  • limeta
* merne jedinice

Način pripreme

Za meksičku supu sa fidom (Sopa de fideo) koristimo paradajz iz konzerve, pošto im trenutno nije sezona. Tokom leta savetujem da koristite sveži paradajz.

U odgovarajućoj posudi stavite bujon da provri i sklonite sa strane.

Stavite veliku šerpu na umerenu vatru i dodajte maslac i ulje. Nakon toga masnoću ugrevajte, dodajte mrvljenu fidu i promešajte.

Smanjite vatru da ne zagori. Kuvajte dok fida ne dobije zlatno braon boju, treba joj oko 3 minuta.

Skinite sa vatre da ne zagori.

Stavite u blender paradajz, luk, beli luk i 2 šolje bujona i meljite dok ne postane glatko.

Procedite smesu od paradajza i sipajte direktno u šerpu u fidu. Promešajte da se fida ne zalepi.

Dodajte 1 supenu kašiku šećera i ostavite smesu da se krčka nekoliko minuta. Dodajte preostali deo bujona i ostavite da vri na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Često mešajte. Posolite i pobiberite po ukusu.

Možete servirati paradajz supu posutu krutonima, sitno iseckanim peršunom (ili lističima bosiljka) i kašikom kisele pavlake za bogatiji ukus. Servirajte sa parčetom limete, tako da svako može dodati sok od limete koliko želi.

Prijatno!

Za krutone: Isecite nekoliko krišaka starog hleba na kockice. Pospite omiljenim suvom začinima (bosiljak, beli luk u prahu, majčina dušica, ruzmarin, suvi peršun) i himalajska so. Prelijte maslinovim uljem, promešajte i pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: