Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa fidom

Jagnjeća čorba sa fidom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Jagnjeća čorba sa fidom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Aromatična čorba koja greje dušu i telo - jagnjeća čorba sa fidom - prijatno vam bilo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 400 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, ili paradajz pire
  • fida - 150 g
  • začini - po izboru
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju sa malo ulja prodinstajte meso. Dodajte luk, šargarepu i papriku.

Kada omekšaju dodajte paradajz ili paradajz pire i dolijte vode. Ostavite čorbu da se kuva dok ne omekšaju meso i povrće.

Dodajte fidu i začine. Umutite jaje sa brašnom i kiselim mlekom. U tu smesu sipajte malo od bujona i ostavite da se kuva nekoliko minuta.

Pažljivo dodajte zapršku u jagnjeću čorbu uz neprestano mešanje.

Skinite sa vatre, pa u tiganju na malo ulja upržite alevu papriku. Sipajte i ovu zapršku u čorbu, pa pospite sveže seckanim peršunom.

Veoma ukusna jagnjeća čorba sa fidom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: