Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Lignje punjene pirinčem i plodovima mora

Lignje punjene pirinčem i plodovima mora

NikiNiki
Guru
558783k145
Lignje punjene pirinčem i plodovima mora
Fotografije: Niki
1 / 3
04/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"A šta kažete na ove punjene lignje?"

Potrebni sastojci

  • lignje - 2 komada
  • plodovi mora - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • sok od limuna - 1 kašika
  • pirinač - 100 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • ulje - 150 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • beli biber - 15 zrna
  • lovorov list
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • bujon - 3 komada, od povrća
  • peršun - svež
  • žumanca - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite bujon u 2 litra vode zajedno sa lukom i šargarepom narendanim na sitno.

Dodajte lovorov list i beli biber.

Čim voda provri, stavite unutra lignje i kuvajte ih oko 3 minuta.

Za nadev izdinstajte u dubokom tiganju sa zagrejanom masnoćom plodove mora zajedno sa lukom.

Sipajte pirinač i čim postane prozračan sipajte 300 ml bujona.

Za sos umutite žumanca i dodajte blago zagrejano ulje.

Pasirajte ga u glatku konzistenciju i začinite biberom, sokom od limuna, solju i šećerom.

Napunite lignje nadevom i prebacite ih u posudu za pečenje. Prelijte ih sosom.

Pecite punjene lignje oko 1 sat na umerenoj temperaturi.

Pri serviranju ih pospite svežim peršunom.

Punjene lignje sa pirinčem i plodovima mora su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: