Način pripreme
Predlažemo vam jedan drugačiji recept, mnogo ukusan i dijetalan da ga napravite i najvažnije, izuzetno je jednostavan!
Surimi štapići su oblik popularnog japanskog kambaka koji se pravi od filea bele ribe takozvane surimi. Svaka rolnica je napravljena od niti slepljenih jedna za drugu i aromatizuje se ekstraktom mesa tihookeanskih rakova. Imaju slano-slatki ukus i podsećaju na dinstane rakove. Surimi štapići su proizvod, u kome nema mnogo masnoća, ugljenih hidrata i kalorija, što je plus za ljude koji drže dijetu.
Sečemo mladi luk i beli luk na sitno, prebacujemo ih u posudu. Dodajemo prethodno isečene surimi štapiće (možete da dodate i ribu tunu), posipamo začinima. Promešamo dobro, dodajemo narendanu koru limuna.
Poparimo lignje u vrućoj vodi jedan minut. Ohladimo ih ledenom hladnom vodom. Punimo lignje pripremljenom smesom, zatvaramo im krajeve čačkalicom. Stavljamo ih u duboki tiganj, prelivamo maslinovim uljem.
Prelivamo punjene lignje vinom i dinstamo oko 20 minuta dok ne bude gotovo. Druga varijanta je da ih pečemo u rerni.
Stavljamo ih u posudu za pečenje, sipamo vino, prelivamo maslinovim uljem.
Lignje punjene surimi štapićima pečemo 20 minuta na 180 stepeni.