Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krufini»Krafini sa aromom citrusa

Krafini sa aromom citrusa

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Krafini sa aromom citrusa
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
08/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Ako osetite aromu cirtusa ovih krafina, odmah ćete početi da ih tražite kako biste ih jeli"

Potrebni sastojci

  • šećer - 100 g
  • brašno - otprilike 700 g
  • žumanca - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 11 g, suvi
  • sok od pomorandže - 60 ml, svež
  • zaslađivač - 1 supena kašika, tečni
  • mast - 80 g, meka
  • kravlji maslac - 100 g, za premazivanje
  • sušeno voće - 150 g /borovnice, papaja, pomelo, suvo grožđe/
  • kora od pomorandže - od 1 citrusa
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro bi bilo da sastojci budu na sobnoj temperaturi. Zagrejte mleko i stavite 1 supenu kašiku šećera i kvasac. Izmešajte, ostavite na 15 minuta da se aktivira.

Izredajte koru pomorandže na rende i iscedite sok. Presejte so i brašno i napravite rupu u sredini.

Mikserom umutite žumanca, šećer i jaja da se dobije krem. Dodajte ih u brašno zajedno sa sokom od pomorandže i korom, kvascem i mašću.

Možete da dodate zaslađivač kako bi ukusni krufini bili još slađi.

Umesite testo, stavite ga u nauljenu posudu. Ostavite na sat vremena da naraste. Sitne iseckajte sušeno voće. Podelite testo na 3 dela.

Razvijte ih u pravougaoni kalup, podmažite maslacem i pospite sušenim voćem. Uvijte u rolat.

Rolat isecite na dva dela po dužini bez stizanja do kraja. Uvijte jedan kraj nagore sa prorezima kao pužić, druge uvijte odozgo na prvi.

Stavite krafine od citrusa u papirne korpice sa prečnikom 13 cm i visinom 15 cm. Možete da koristite i posudice.

Ostavite na 50 minuta. Posle pecite 45 minuta na 160 stepeni.

Ostavite da se ohlade i pospite krafine sa aromom citrusa šećerom u prahu, ukoliko želite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: