Način pripreme
Dobro bi bilo da sastojci budu na sobnoj temperaturi. Zagrejte mleko i stavite 1 supenu kašiku šećera i kvasac. Izmešajte, ostavite na 15 minuta da se aktivira.
Izredajte koru pomorandže na rende i iscedite sok. Presejte so i brašno i napravite rupu u sredini.
Mikserom umutite žumanca, šećer i jaja da se dobije krem. Dodajte ih u brašno zajedno sa sokom od pomorandže i korom, kvascem i mašću.
Možete da dodate zaslađivač kako bi ukusni krufini bili još slađi.
Umesite testo, stavite ga u nauljenu posudu. Ostavite na sat vremena da naraste. Sitne iseckajte sušeno voće. Podelite testo na 3 dela.
Razvijte ih u pravougaoni kalup, podmažite maslacem i pospite sušenim voćem. Uvijte u rolat.
Rolat isecite na dva dela po dužini bez stizanja do kraja. Uvijte jedan kraj nagore sa prorezima kao pužić, druge uvijte odozgo na prvi.
Stavite krafine od citrusa u papirne korpice sa prečnikom 13 cm i visinom 15 cm. Možete da koristite i posudice.
Ostavite na 50 minuta. Posle pecite 45 minuta na 160 stepeni.
Ostavite da se ohlade i pospite krafine sa aromom citrusa šećerom u prahu, ukoliko želite.