Način pripreme
Rastvorite med u svežem mleku zajedno sa kvascem i ostavite ga da se aktivira.
Prosejte brašno u posudu, napravite udubljenje i u njega stavite sve ostale namirnice za testo. Maslac treba da je rastopljen, ali ne i vreo. Gotov kvasac i maslac dodajte po malo uz postepeno mešenje.
Testo treba da je meko i glatko. Ako je neophodno, dodajte sasvim malo brašna, samo da se testo ne lepi. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu da nadolazi. Treba da udvostruči zapreminu. Ja uključujem rernu na 40 stepeni sa ventilatorom, i testo je gotovo za 20-tak minuta.
Kada je testo nadošlo, prebacite ga na radnu površinu, premesite ga za kratko, podelite na 6 jednakih delova. Svaki deo razvucite na dugačku koru. Treba da dobijete dugačak tesan pravougaonik.
Premažite rastopljenim maslacem, pospite sirom i uvijte u čvrst rolat. Gotov rolat presecite na pola po dužini. Svaki deo umotajte u pužića i stavite u kalup za mafine, koji je premazan maslacem.
Na isti način postupite sa svakim delom testa.
Vratite testo da ponovo nadolazi oko 15 minuta.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
I dok nestrpljivo čekate da se ohlade, da biste uživali u ovim kroasančićima, pripremite materijal za još jednu dozu, nećete da osetite kada se potroše.
* možete da napravite i standardne krafine, koje ćete napuniti čokoladom ili slatkom po ukusu.