Način pripreme
Jaja se mute u penu. Dodaje se šećer i veoma dobro se izmeša mikserom.
Postepeno uz duže mešanje se dodaje kozje kiselo mleko. Maslac se topi i dodaje se u smesu u tankom mlazu. Brapno se izmeša sa praškom za pecivo i vanilom.
Brašno se dodaje u delovima u smesu tako što se meša dok se ne dobije homogena smesa. Bundeva se guli i renda na sitno rende.
Voda iz bundeve se uklanja stiskanjem, nakon čega se bundeva dodaje u smesu. Meša se dok se ne dobiju balončići u smesi.
Smesa za mafine od bundeve se sipa u kalupe za mafine koji su stavljeni u tepsiju za pečenje mafina.
Mafini za Noć veštica se peku 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon čega se vade i ostavljaju se da se ohlade.
Za fondan:
Želatin se sipa u čašu vode i ostavlja se da se namoči na 5 minuta. Med se zagreva na vodenoj pari, nakon čega se dodaje rastvoreni želatin.
Mnogo dobro se meša i skida se sa ringle. Šećer se melje u mlinčiću za mlevenje kafe u šećer u prahu. Stavlja se u posudu u kojoj će se mesiti.
U sredini se pravi udubljenje u koje se sipa med koji je skinut sa ringle. Mesi se testo koje se mesi dok se ne dobije homogena smesa.
Testo se deli na delove od kojih se svaki boji u različite boje.
Obojeni delovi testa se razvijaju u tanku koru od koje se seku različite figure sekačima ili se oblikuju različite figurice.
Za krem za zalepljivanje fondana:
Čokolada se lopi i stavlja se u šerpu za kuvanje mleka na vodenu paru. Dodaje se maslac. Ostavlja se da se istopi u potpunosti i da se dobije homogena smesa. Ostavlja se da se ohladi.
Isečeni elementi od fondana se lepe za mafine od spelte tako što se premazuju čokoladnim kremom.
Speltini mafini od bundeve za Noć veštica su odlični!