Način pripreme
Sveže lisnato testo se ostavlja na sobnoj temperaturi na 20 minuta bez vađenja iz pakovanja.
Nakon toga se lisnato testo vadi iz pakovanja i razvija se u tanku koru, tako što se razvija na kuhinjskom papiru u kom je upakovano, bez da se prebacuje na silikonsku podlogu ili drugu površinu.
Od tvrdog belog kartko prethodno se iseckaju šabloni za bundevu. Karton treba da bude beo da se testo ne bi obojilo od šarenog šablona.
Pomoću šablona od razvijenog testa se seku oblici bundeve tako što se na jednom obliku bundeve seku otvori za oči i usta, a drugom se ne seku otvori i koriste za leđa prilikom slepljivanja.
Isečeni oblici se ređaju na tepsiju koja je prethodno namazana uljem.
Nakon svakog stavljanja novih oblika bundeve premazuje se uljem.
Peku se 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postanu zlatkasti, nakon čega se vade na drvenu dasku i ostavljaju se da se ohlade.
Slatko od kajsija se pasira.
Ohlađeni kaluši se premazuju pasiranim slatkom od kajsija sa strane koja će se koristiti za leđa, i odozgo se lepi kalup za oči usta.
Bundeve od kajsije za Noć veštica su gotove.