Način pripreme
Umutite belanca sa šećerom dok ne pobeli.
Kod mene je oduzelo otprilike 7 minuta.
Šećer dodajemo u delovima. Dodajem sa svakim povećavanjem stepenova miksera.
Nakon toga dodajete prosejano brašno i mlevene orahe.
Od dobijene smese špricujte loptice moću poslastičarskog šprica.
Išpricane kuglice blago izlupkajte prstom kako bi mogao da se dobije oblik fotografija.
Pecite na 180°C na srednjem nivou rerne dok ne bude gotovo.
Nakon što se ispeče, izvadite tepsiju iz rerne i ostavite orasnice da se ohlade u njoj.
Kada su se u potpunosti ohladile, slepite ih dve po dve sa tečnom čokoladom.
Ja sam tečnom čokoladom napunila poslastičarski špric i špricala sam po sasvim malo na svakoj orasnici, a nakon toga sam ih slepila.
Napunila sam još 1 špric, ali ovog puta kakao kremom sa kikirikijem i odsekla sam sasvim mali otvor kako bih mogla da napravim ivice na orasnicama.
Čuvajte u frižideru lepljene orasnice zbog tečne čokolade. Posebno ako je vreme toplo.
Nadam se da će vam se dopasti ove retro orasnice sa tečnom čokoladom iz detinjstva.