Način pripreme
Mleko se zagreva u mikrotalasnoj. U njega se dodaju kvasac i kašika šećera. Promeša se i ostavlja se da naraste.
Brašno se proseje u veliku posudu. U njega se dodaje preostali šečer i so. Promeša se. Maslac se otopi.
Dodaje se. Dodaju se vanila i jaje. Sve se meša kašikom. Dodaje se naraslo mleko sa kvascem. Meša se.
Zamesi se testo. Ostavlja se u posudi i pokriva se krpom.
Ostavlja se na toplom oko sat, da testo naraste.
Testo se razvija i pomoću čaše tankih zidova se iseku krugovi. U sredini im se iseku manji krugovi, da se dobije oblik klasičnih krofnica.
Kada pripremimo celo testo ostavljamo ga da odstoji nekoliko minuta, pri čemu za to vreme stavljamo ulje da se zagreje. Koristi se posuda sa više ilja, pri čemo se ne zagreva na najjaču temperaturu, da bi se ispržilo tako da bude zlatasto.
Krofnice se prže sa obe strane. Izade se na kuhinjski ubrus.
Tečna čokolada se stavlja u malu posudu i ubacuje se na kratko u mikrotalasnu da se opusti. Polovina krofnice se potapa u čokoladu i posipa se šećernim mrvicama. Ostavite malo da se ohlade i napadnite krofne sa tečnom čokoladom.