Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Praznični slepljeni kolači

Praznični slepljeni kolači

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Praznični slepljeni kolači
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Toliko su lepi ovi slepljeni kolači - zapravo nam je žao da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • med - 3 kašike
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 190 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • vanila - 3 komada
  • cimet - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje (10 g)
  • brašno - 600 g (može i više)
  • slatko od šljiva - za lepljenje (može i drugo)
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove praznične slepljene kolače u duboku posudu se stavlja meki maslac zajedno sa šećerom, medom i meša se u beli krem.

U njega se dodaje vanila, cimet, mleko, jaja i ponovo se meša.

U etapama se dodaje brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

Postepeno se oformi testo koje se stavlja u frižider na oko 30 minuta.

Ohlađeno testo se razvija na debiljinu od oko pola centimetra.

Predvidela sam jednak broj kolača za osnovu kao i za odozgo, koje sam pravila sa rupom.

Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon što se ohlade, premestite slepljene kolače iz posude za pečenje.

Slepljuju se hladni božićni kolači.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: