Način pripreme
Ovaj recept za keto kolač izgelda dovoljno zapanjujuće da biste ga servirali za poseban povod - ali takođe je dovoljno jednostavan za pripremu u svako doba kada vam je potrebno čokoladno iskušenje!
Recept za keto čokoladni kolač sa samo 5, 6 g neto ugljenih hidrata i zadivljujućom prezentacijom! Kolači sa orašastim plodovima su izuzetno pedantni, ali ovi saveti će pomoći vašima da se ispeku čisto i jednostavno:
Dobro namažite tepsiju. Uobičajeno je da se zalepe za tiganje, ali postoji prosto rešenje: Obilno namažite tepsije!
Koristite sastojke na sobnoj temperaturi. Važno je da maslac, mleko, jaja i kisela pavlaka budu na sobnoj temperaturi, tako da se pravilno uključe. Ako su hladni, maslac će se stvrdnuti kada ih pomešate.
Budite strpljivi. Pečenje kolača od orašastih plodova oduzima više vremena od većine drugih kolača, tako da se odupirete želji da otvorite rernu.
Ohladite pre glazure. Ukoliko je čoko kolač još topao, veći deo glazure će se upti u kolač, a ostali deo će iscureti. Zagrejte rernu do 177°C. Obilno namažite tepsiju ili dva kalupa za kolač i ostavite sa strane.
U velikoj posudi zajedno umutite zaslađivač monk, kakao u prahu, bademovo brašno i prašak za pecivo, ostavite sa strane.
U drugoj velikoj posudi ručnim mikserom mutite maslac dok ne postane sipkast. Umutite jaja, bademovo mleko, kiselu pavlaku i vanilu dok ne postane glatko.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre muteći ručnim mikserom.
Prebacite testo za kolač u pripremljenu tepsiju. Pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica za zube stavljena u centar ne izađe gotovo čista.
Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi u tepsiji otprilike 30 minuta. Nakon toga okrenite kolač na rešetku za hlađenje i u potpunosti ohladite.
U međuvremenu dodajte čokoladni čips i tešku pavlaku na vodenu paru i neprestano mešajte dok se čokoladne mrvice ne istope.
Kada se božićni kolač u potpunosti ohladi, pospite glazurom i ostavite da se stegne pre serviranja. Ukrasite prema vašoj mašti i uživajte!
Čuvanje: Čuvajte u frižideru do 1 nedelju. Ako je moguće, izbegavajte glaziranje do neposredno pre serviranja.