Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Savršena Medena Pogača
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Pogača za Babindan se izvadi, namaže se prvo maslacem, a odozgo tečnim medom i gotovo Sjajna medena pogača za praznik!...

Umutite jaja sa šećerom, prvo odvojite jedno žumance za premazivanje, kad pogača nadođe....

Kad nadođe, uz pomoć ražnjića ili olovke ocrtajte pogaču lagano pritiskajte.
Namažite umućenim belancem i pospite različitim semenkama....

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta
Vaidmo i uz pomoć četke ponovo namažemo medenim sirupom.
Prijatno!...

Odvojite jednu malu loptu za centar pogače. Ostatak testa razvijte u pravougaonu koru.
Namažite je maslacem i uvijte u rolat....

U ovu pogaču se obavezno stavlja i para. Operite je dobro i uvijte u aluminijumsku foliju....

Pogača sa cveklom je zanimljiva i veoma ukusna!
Srećno i dobar apetit!
Pogledajte i kako da napravite pamuk pogaču....

Ostavljamo da se pogača udvostruči 30-40 minuta.
Nakon toga se premaže žumancem i sa 1 supenom kašikom ulja....
Rejting
5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni: