Način pripreme
Nakon što se nabrojani proizvodi dobro pomešaju, dobija se lepljivo testo koje punimo u gotove kalupčiće.
Keksiće koji su samleveni u brašno izjednačavaju se sa 3 šolje. Nakon što umesite sve proizvode i procenite da je smesa još sipljiva, dodajte dodatno maslaca istopljenog na vodenoj pari.
Ako koristite poslastičarsku boju u brahu, prethodno možete da je istopite u malo tople vode, a osim esencije ruma možete da dodate i rum (nije obavezno, ponekad sam dodavala do 10 supenih kašika).
Kao osnovu koristili smo okrugle keksiće.
Božićne jelkice od keksića se pripremaju samo s jednim kalupčićem koji se puni i tako dok smesa ne nestane. Ostavljaju se u frižideru da se stegnu i posle se vade iz kalupčića.
Uživajte u finalnom rezultatu i ne zaboravite da ostavite malo ukusnih jelkica i za Deda Mraza!